Danas, kada živimo u eri užurbanosti, stresa i nedovoljne fizičke aktivnosti usled nedostatka slobodnog vremena, sve veća je potreba za dostupnim mestima u prirodi koja su namenski uređena za potrebe vežbanja, hodanja i bavljenja sportovima van sportskih sala i terena. Neke od mnogobrojnih „outdoor“ sportskih aktivnosti, koje su podjednako važne za sve generacije, a posebno za odrasle je svakako planinarenje, brzo hodanje i biciklizam.

U poslednje vreme možemo da svedočimo porastu trenda teretana na otvorenom. U Beogradu su nedavno otvorene nekoliko takvih teretana. Potreba za ovakvim teretanama je sve veća, a građani su sve više zainteresovani i uključeni u programe vežbanja u prirodi. Svest građana o zdravom načinu života se povećava iz dana u dan, pa je tako vežbanje i bavljenje sportskim aktivnostima postalo sve prisutnije među građanima u Beogradu, ali i u ostalim gradovima Srbije. Odrasli su postali svesni da je sport, učenje o sportu i bavljenje sportom ključna stvar za duži, ispunjeniji i zdraviji život.

Siguran sam da se iza duge istorije sporta na prostorima čitavog Balkana, velikih trijumfa i uspešnih sportista krije ne samo sportski gen, već i upornost naroda sa ovih prostora, kao i želja za boljim i kvalitetnijim životom. Pored mnoštva sportova koji su danas veoma popularni i dostupni za sve rekreativce u našoj državi, veoma je važno da građani imaju i mogućnost za bavljenje fizičkim aktivnostima u prirodi na mestima prilagođenim za sport.

Na Košutnjaku, najpopularnijem gradskom izletištu grada Beograda, uređene su nove pešačko-rekreativne staze. Uređenjem planinarsko-pešačkih staza na planinama Srbije, aktivirano je, s obzirom na to da, šetnja i rekreacija postaju sve veći trend i interesovanje sugrađana.

Bavljenje fizičkim aktivnostima je od izuzetne važnosti za svakog pojedinca, kako za njegovo telo, tako i za um. Prirodno okruženje i staze kroz šumu koje su prilagođenje za izvođenje ovih aktivnosti su sada sve više dostupne. Ovakvo prirodno okruženje je naročito važno za zdrav način života, a za to je potrebno kretanje i vežbanje, kao i svež vazduh koji je dobar ne samo za vaš respiratorni sistem, nego i za celo telo.

Zato obujte svoje najudobnije patike i udobnu sportsku odeću i dođite da sa nama učestvujete u raznovrsnim treninzima u prirodi. Sport u prirodi je rešenje za sve koji su do sada imali nedoumicu o tome kako živeti zdravije.

U sklopu sportskih aktivnosti u prirodi, iskusićete pored aktuelnih aktivnosti i vežbe sa sopstvenom težinom, koje se primenjuju, kako u svetu rekreacije i fitnesa, tako i u specijalnim jedinicama vojske i policije.

Neke od vežbi obuhvataju sledeće sportske i rekreativne discipline: sklekovi, čučanj, izdržaj u sedećem položaju, legionari, plenk - izdržaj u skleku, iskoraci, trbušnjaci, pačiji i planinarski hod, zgibovi, itd.

Glavni trener je profesionalni pripadnik Vojne policije Vojske Srbije.

Lokacije održavanja treninga: priroda, park, šuma (Košutnjak, Ada Ciganlija, Šumice, Ušće - po dogovoru).

Termini: biće naknadno određeni, u zavisnosti od broja prijavljenih.

Voda: obavezna 2l, sopstvena, iz ranca.

Oprema: standardna za sportske aktivnosti: dobre i udobne patike, šorts, trenerka, majica, duks, peškir, presvlaka.

Broj prijavljenih: minimum 5 osoba za grupni trening.

Cena: 1.200 RSD po osobi za individualni trening, 1.000 RSD za vođeno - grupni trening.

POSEBNA NAPOMENA: Preporučljivo za učesnike od 18 do 50 godina u dobroj fizičkoj kondiciji. Svaki učesnik ide na sopstvenu odgovornost, gde potpisuje Izjavu o preuzimanju odgovornosti. Trener ne snosi odgovornost za učesnike sa zdravstvenim teškoćama koji su se prijavili za trening. Trener zadržava pravo da u slučaju nepredviđenih okolnosti izvrši korekciju plana i programa treninga.