ORIJENTACIJA U PRIRODI (Osnovni kurs orijentacije)

orijentacija-kurs-obuka-kompas-mapa-karta-priroda-planina-lazaurs-sport

Svakako jedna od najvažnijih stvari. Poznavanje orijentacije nekada zaista može predstavljati granicu između života i smrti. Sigurno je da ste čuli priče o ljudima koji su zalutali u divljini i zato što nisu umeli da se orijentišu i odrede pravac kretanja, više se nikada nisu vratili. U prirodi se vrlo lako zaluta, naročito ako su nepovoljne vremenske prilike: magla, kiša, mrak...Nemojte misliti da se to dešava samo početnicima ili neiskusnima - i vrlo iskusnim poznavaocima se dešava da se izgube, ali to nije ništa strašno ako znate kako da se orijentišete.

Obuka je namenjena svim ljubiteljima prirode, kao i budućim planinarima, koji žele da nauče više o orijentaciji u prirodi i bezbednom boravku u planinama. Neke od tema koje će se obrađivati su: osnove orijentacije, osnovi topografije, markacije, meteorologija...Pored toga, obrađivaće se i teme o tehničkoj opremi, korišćenju savremenih uređaja za orijentaciju i mnoge druge teme koje se koriste za orijentaciju.

Zainteresovani građani mogu da se prijave putem mejla, gde će dobiti dodatne informacije.

CILJNA GRUPA: mladi sa teritorije grada Beograda (učenici srednjih škola i studenti, članovi planinarskih društava, zainteresovani građani...).

OČEKIVANI ISHOD OBUKE: Polaznici obuke orijentacije moći će brzo i vešto da koriste topografsku kartu, ručnu busolu (kompas), kao i GPS uređaj, prilikom poziciranja stajne tačke, izbora varijante orijentacije kretanja i kontrole pređenog rastojanja po izabranom i zadatom pravcu i da isto znanje iskoriste u svakodnevnom životu, u oblasti planinarstva, orijentiringa, lova i ribolova, turizma...

OSNOVNI CILJ OBUKE ORIJENTACIJE: Kreiranje novog turističkog proizvoda i podizanje nivoa kvaliteta turističke ponude.

SPECIFIČNI CILJEVI OBUKE ORIJENTACIJE:

- Osposobiti polaznike obuke za sigurnu i tačnu orijentaciju prilikom kretanja na nepoznatom zemljištu,
- Animirati mlade za bavljenje orijentiringom,
- Formiranje ekipe mladih sa teritorije grada Beograda za takmičenje u orijentiringu.

NAČIN PRIJAVLJIVANJA i INFORMACIJE: putem e-maila lazarusadventure@gmail.com, ili na telefone 011/4509-441, 064/9236-856.

ROK PRIJAVLJIVANJA: Biće naknadno određen.

DATUM ODRŽAVANJA OBUKE ORIJENTACIJE: Biće naknadno određen.

MESTO ODRŽAVANJA: Biće naknadno određen.

CENA: cena po osobi je 2.500,00 RSD.

NAPOMENA: Za više informacija o našoj obuci, cenama i terminima održavanja, pustite nam poruku na mejl ili nas pozovite!