OBILASCI SREDNJOVEKOVNIH TVRĐAVA

Tvrđava Maglič, Kraljevo
Tvrđava Koznik, Kraljevo
Stari grad Ras, Raška
Tvršava Ram, Veliko Gradište
Tvrđava Soko Grad, Soko Banja
Tvrđava Solotnik, planina Tara

Ture obilaska srednjevekovnih tvrđava u Srbiji, obuhvataju one tvrđave koje građani Srbije nisu u retkoj prilici da ih obiđu, kao što su to Kalemegdanska tvrđava u Beogradu, Petrovaradinska tvrđava u Novom Sadu, Smederevska tvrđava u Smederevu, Golubačka tvrđava u Golupcu, Manasijska tvrđava manastira Manasije i slične. Naše ture obilaska tvrđava obuhvataju tvrđave koje su manje pristupačnije, od kojih su ostale samo zidine ili ruine. Među njima spadaju, Maglič, Solotnik, SokoGrad, Ramska tvrđava, Koznik, stari grad Ras i drugi. Takođe, za one smelije i većeg avanturističkog duha, prihvatamo predloge i razmotrićemo odlazak na neke druge srednjevekovne tvrđave u Srbiji, koje nisu toliko pristupačne ili su ostaci jedva vidljivi.

OPŠTE INFORMACIJE O OBILASCIMA

Termini: biće naknadno određeni, u zavisnosti od broja prijavljenih.

Polazak: u ranim jutarnjim časovima, 07:00h, u zavisnosti od mesta obilaska, zavisiće i vreme polaska.

Razdaljina: u zavisnosti od mesta obilaska, zavisiće i dužina puta. Proveriti putem Google maps.

Prevoz: sopstveni (automobilom).

Hrana i voda: iz ranca - sopstvena.

Oprema: standardna za pešačenje: zaštita od vetra, kiše, dobre i udobne cipele, vetrovka, kabanica, mali ranac, termos ili flaša za vodu, baterijska lampa, štapovi.

Broj prijavljenih: minimum 6 osoba.

Kotizacija: na upit.

POSEBNA NAPOMENA: Preporučljivo za punoletne učesnike od 18 do 50 godina u dobroj fizičkoj kondiciji. Svaki učesnik ide na sopstvenu odgovornost, gde potpisuje Izjavu o preuzimanju odgovornosti. Vodič ne snosi odgovornost za učesnike sa zdravstvenim teškoćama koji su se prijavili na turu. Vodič zadržava pravo da u slučaju nepredviđenih okolnosti izvrši korekciju plana avanture.