KO SMO MI?

avanturisticki-centar-lazarus-sport

O NAMA

Avanturistički centar Lazarus Sport je sportska organizacija, osnovano kao dobrovoljno, neprofitno i nevladino udruženje građana, avgusta 2020. godine. Bavimo se razvojem i promovisanjem avanturističko - sportskih, rekreativnih i planinarskih aktivnosti širom Srbije, turizma, zaštite životne sredine i spasilačkih aktivnosti na planinama i drugim mestima.

Naše glavne sportske aktivnosti su bazirane na planinarenje, kampovanje, planinsko pešačenje, kanjoning, istraživanje pećina, tvrđava i ruševina, kao i avanturizam po planinskim predelima Srbije.

Uz naše jedinstvene ponude aktivnosti, spajamo odmor sa edukacijom i novim oblicima obuka u sasvim novom okruženju. Pružamo klijentima nezaboravno iskustvo koje se dugo pamti, prepričava i preporučuje.

CILJEVI I MISIJA

Osnovani smo sa ciljem da skrivenu prirodu Srbije upakovanu u avanturu i aktivni odmor, spojimo sa ljudima kojima je potrebna takva vrsta odmora i na najbolji mogući način pružimo avanturističko - sportske, rekreativne i planinarske aktivnosti, u prirodi svim populacijama, a isključivo mlađoj populaciji, od 18 do 35 godina.

Neki od osnovnih ciljeva Avanturističkog centra Lazarus Sport su promocija, unapređenje i razvoj avanturističko - sportskih i rekreativnih aktivnosti u prirodi, kao što su planinarenje, planinsko pešačenje, kampovanje, orijentacija, alpinizam, istraživanje prirode, fitnes, rekreacija i drugih sportova; omasovljavanje rekreativnog sporta; organizovanje raznih treninga, obuka i seminara iz oblasti planinarstva, alpinizma, orijentacije, bezbednosti na planinama i drugo; širenje znanja i podizanje svesti o vrednostima planina i prirode uopšte; upoznavanje sa svim vrednostima prirode, uslovima za odlazak na planinu, merama preventive i kontrolom rizika od nezgoda na planinama; organizovanje ekskurzija, tura, akcija i ekspedicija; doprinos i edukacija stanovništa o zaštiti životne sredine i podizanju ekološke svesti čoveka.

planinarenje-kampovanje-pesacenje-hiking-trekking
nacionalni-park-tara-nptara-zalazak-sunca

VIZIJA I VREDNOSTI

- Razvijanje ponuda i aktivnosti u prirodi kod stanovništva kroz programe planinarenja i pešačenja

- Razvijanje različitih vidova avanturističkih sportova i aktivnosti u Srbiji

- Podizanje masovne svesti o aktivnosti u prirodi i zaštiti životne sredine

- Čistija i zdravija životna sredina

 

Zalažemo se za:

- što češći boravak u prirodi, na planinama,

- očuvanju životne sredine i prirodne baštine naše zemlje,

- širenju svesti javnosti o zaštiti prirode, planina i njene sredine.

NAŠ TIM

Naš tim predstavljaju sportski stručnjaci i stručnjaci u određenim oblastima, kao i vodiči koji najbolje poznaju prirodu u kojoj se krećete. Mi smo tu da vam pomognemo da se odmorite na pravi način i kroz prirodu i aktivnosti koje ostavljaju bez daha vratite sebi, oslobodite stresa i steknete novo iskustvo, avanture i nezaboravne uspomene. Naš tim sačinjavaju ljudi specijalno obučeni za avanturizam, planinarstvo, fitnes, rekreaciju, ekstremne sportove i ostale aktivnosti u prirodi.

Odricanje od odgovornosti:

Sadržaj na sajtu je informativnog karaktera. Za tačne informacije pošalji nam e-mail.

Sadržaj na sajtu može biti postavljen i od strane drugih lica. Ukoliko neki deo sadržaja (tekst, video, fotografija ili nešto slično) narušava nečiju privatnost ili narušava autorska prava i intelektualnu svojinu, molimo te da nas kontaktiraš i isti će biti automatski uklonjen ili potpisan uz saglasnost autora.

Naše aktivnosti

Neki od naših aktivnosti su:

  • Planinarenje i kampovanje (leti)

  • Planinsko pešačenje (leti)

  • Kanjoning

  • Obilasci srednjovekovnih tvrđava i manastira Srbije

Ostale aktivnosti

Ostale naše aktivnosti se organizuju shodno dovoljnom broju prijavljenih.

  • Kurs Prve pomoći

  • Obuka orijentacije u prirodi

  • Obuka u traganju i spasavanju

  • Seminari bezbednosti u prirodi i na planinama