PLANINSKO PEŠAČENJE

Planinsko pešačke ture koje izvodimo na planinama Srbije su najviše na planinama Tari, Rtanj, Stolovi i Staroj planini.

Planina Tara

Pešačke ture i destinacije planinarskim stazama na planini Tari će se odvijati sa dve polazne tačke, i to: od hotela Omorika (vidikovac Crnjeskovo; manastir Rača; tvrđava Solotnik), i od centra Mitrovac (vidikovac Banjska stena; vidikovac Osluša; vidikovac Bilješka stena; vidikovac Vitmirovac - Sjenič; jezero Zaovine).
Kotizacija ture po osobi: 3.000 dinara.

Planina Rtanj

Rtanj je pre svega omiljeno turističko mesto za planinare amatere. Od početka aprila pa do kraja oktobra organizuje se penjanje do vrha Šiljak. Uspon na najviši vrh planine Rtanj - Šiljak (1.570mnv) je iz sela Rtanj, južnom stranom.
Kotizacija ture po osobi: 3.500 dinara

Stara planina

Raskošna lepota Stare planine, osvaja i pleni, ne samo u toku zime, već u toku cele godine. Idealno je mesto za ljubitelje netaknute prirode, koji žele da otkriju neizmerna bogatstva ove planinske lepotice na istoku Srbije. Uspon na najviši vrh Stare planine - Midžor (2.169mnv) se kreće od planinarskog doma Babin zub.
Kotizacija ture po osobi: 4.000 dinara.

Planina Stolovi

Stolovi su planina u Srbiji, jugozapadno od Kraljeva, između Ibra, Ribnice i Brezanske reke. Sa nje se u svim pravcima razilaze pritoke pomenutih reka, koje su dubokim dolinama raščlanile planinu na dugačke grebene i kose i dale joj u celini zvezdast oblik.
Kotizacija ture po osobi: 3.000 dinara.

Opšti uslovi za pešačke ture u našoj organizaciji su da:

1. imaš sopstveni prevoz (automobil) ili da se već nalaziš na nekoj od lokacija,
2. imaš sopstvenu opremu za pešačenje i planinarenje (prilagodljivu odeću i obuću za sve vremenske uslove),
3. imaš neophodnu fizičku spremnost za savlađivanje svih razdaljina, visinskih razlika i prepreka u prirodi.